Burgemeester Halsema tegen kraken en vluchtelingen van We Are Here

Henk Griffioen reageerde vanmorgen op de berichten in de pers over #burgemeester van #Amsterdam, #FemkeHalsema, en haar aankondiging van de aanpak van #krakers in het algemeen en die van Wij Zijn Hier in het bijzonder. Henk volgde jarenlang voor Wij Zijn Hier nauwgezet de #gemeenteraad van Amsterdam en streed als zodanig voor de #24Uursopvang. Nu voelt hij zich verraden door burgemeester Halsema en haar partij #Groenlinks. Hij schaamt zich voor zijn stad, en speciaal voor de vluchtelingen schrijft hij in het engels en wenst ze kracht in deze gure, kille toekomst.
Wij gaven zijn verklaring vanmiddag aan de contactpersonen van de meer dan 50 vluchtelingen die verblijven in een open parkeergarage en niets krijgen van staat of stad en evenmin terug kunnen naar het land waaruit ze zijn gevlucht.

Mail van Henk Griffioen:

Dear all

I am shocked by the new course that mayor Femke Halsema has taken.
I thought I gave my vote to a party that has respect for human rights.
I feel betrayed now that she’t trying to outdo van der Laan in harsness.

She wants immediate evacuation when krakers enter a building. They will also be arrested and undocumented
refugees will all end up in vreemdelingen detention and thus face deportation.
WAH should be ended by arresting the last of them (!)

According to the mayor there is shelter for undocumented refugees and the remaining ones are from safe countries.
She forgets that there are 150 people on their own waiting list, all without a roof, all from unsafe countries.
After onehalf year not even one lvv location has opened. No deeds but words as their slogan.
And now she wants to get rid of the waiting list by having them all arrested?!
She further states that procedures have been improved, although we all know that they haven’t moved a milimeter yet.

This is a grave time for Amsterdam. After being a tolerant city for so many decades, do we now have to start again hiding humans
that face deportation?!
Amsterdam stated at the start of the lvv that Amsterdam would not cooperate with deportation, but it seems that was a hollow phrase.

Has Groen Links bended for the right wing minority in the council?
Did Groen Links become Geen Lef ( no guts) ? Are human rights suddenly no more there?
Do you just let them freeze in the streets and send them for deportation when they dare to look for an empty roof??

Dear refugees. I am really sad, that after so many years of struggle, we came no further where it concerns human rights.
These are dangerous times when even beeing on a waiting list cannot save you from detention or deportation when you
decide to squat a building. The risk now is just to big.
Meanwhile many of you live in very severe conditions with no way out,
I’m ashamed of the city I live in.
I wish you all the strenght to hold on in this bleak and cold future.

Henk

Op wo 18 dec. 2019 om 10:31 schreef Ton Meurs:
#Halsema pakt de oorlog die #VanderLaan voerde tegen We Are Here op en gaat wat betreft ontruimingen zelfs een stap verder.
(tweet) Een grote schande! Amsterdam ontduikt inderdaad al enige tijd #art8EVRM dat ook aan #krakers #huisrecht geeft tot volgens de #WetopKrakenenLeegstand een onafhankelijke rechter in Kort Geding uitspraak heeft gedaan. #Kraken is niet het probleem maar een gevolg. #dakloosheid
https://twitter.com/parool/status/1206977321602895873?s=20


#Vluchtelingen in tentjes in open parkeergarage. Steun ze aub, zie bij afbeelding van het magazine met DE MENSENSMOKKELAAR VAN AMSTERDAM. Dank u!“Wat is dit?” “Hier slaapt iemand onder.”
Steun deze
#vluchtelingen aub, zie bij afbeelding van het magazine met DE MENSENSMOKKELAAR VAN AMSTERDAM. Dank u!

Steun aub deze vluchtelingen, die niets krijgen van staat of stad, op (nieuw) banknummer NL17TRIO0379714574 van AMJ Meurs. Via supporters als dokter @CovanMelle gaat uw bijdrage door middel van voorzieningen rechtstreeks naar de vluchtelingen in een kraakpand of op straat. Zo mogelijk wordt ook een charitatieve organisatie als @StichtingFamilyonamission
ondersteund die het voortouw neemt bij de voorzieningen. Op Facebook en mijn website worden de ontvangen bedragen met uw initialen vermeld (tenzij u anders te kennen geeft). Als u tenminste €5,74 overmaakt en uw adres vermeldt, krijgt u het NL/Eng-talige magazine met de refugee horror story DE MENSENSMOKKELAAAR VAN AMSTERDAM/ THE AMSTERDAM HUMAN SMUGGLER thuisgestuurd. HARTELIJK DANK. Meurs A.M. (Ton) www.meursam.nl ; https://www.facebook.com/
ton.meurs.7

https://twitter.com/
TonMeurs

De Mensensmokkelaar van Amsterdam door MEURS A.M. Dl 1: https://meursam.nl/?p=443

Bijdragen tot 17-12-2019:
M.R. €200; E.V. €100; M.K. €3; U.K. €25.
Allen heel hartelijk dank!

SLAPENDE, DAKLOZE, ONGEDOCUMENTEERDE , GEPLASTIFICEERDE VLUCHTELING ZONDER VOORZIENINGEN IN (OPEN) PARKEERGARAGE IN AMSTERDAM

SLAPENDE, DAKLOZE, ONGEDOCUMENTEERDE , GEPLASTIFICEERDE VLUCHTELING ZONDER VOORZIENINGEN IN (OPEN) PARKEERGARAGE IN AMSTERDAM
Vraag op Facebook: <Wat is dit?> Antwoord: <Hier slaapt iemand onder>

Steun aub deze vluchtelingen, die niets krijgen van staat of stad, op (nieuw) banknummer NL17TRIO0379714574 van AMJ Meurs. Via supporters als dokter @CovanMelle gaat uw bijdrage door middel van voorzieningen rechtstreeks naar de vluchtelingen in een kraakpand of op straat. (Zie verder onderaan)

De actualiteit:
Het is een leegstaande, aan alle kanten open parkeergarage waar we naarbinnen gaan, het beton waar we over lopen gaat zigzaggend langzaam omhoog, water stroomt ons tegemoet. Het stinkt hier, is het urine? Vluchteling Samba voor me draagt in één hand een gasfles, in de andere hand een oud butagaskacheltje dat ik gratis ergens mocht ophalen. Maar er was geen fles bij en daarom kost de gasfles die Samba draagt het dubbele: €52. Hij zet het kacheltje neer en draagt de gasfles als een groot kind in zijn beide armen naarbinnen. Ik volg met 2 kleine accu’s, wat gereedschap en een paar lampjes.

Achter een ‘wand’ van opgehangen zeilen tegen de kou en de wind zitten in het donker mensen rond een brandende vuurkorf. Het enige licht in de ruimte komt daar vandaan. Met een zaklampje in mijn mond als verlichting sluiten Samba en ik het kacheltje aan. De rode gloed lijkt een hopeloze strijd te zijn begonnen tegen de omringende koude.

De volgende dag wordt er dankzij de stichtingen Stichting Family on a Mission en @Gelukszoekers en hun donateurs terrasverwarming geïnstalleerd, ook met glasflessen.

Weer een dag later sjouwen de vluchtelingen zogenaamde Dixies naarbinnen, verplaatsbare toiletcontainers die op de riolering worden aangesloten.

Maar dit alles kost kapitalen, en er is zoveel meer nodig: voedsel, drinken, winterkleding, beltegoed, vervoerskaartjes. En @Familyonamission is onlangs al een keer bijna failliet geweest. Ik besluit daarom mijn particuliere financiële hulpactie voor de ongedocumenteerde vluchtelingen van @wijzijnhier, die niets krijgen van staat of stad, te herstarten. De nood is te hoog. De gemeente blijft weigeren de zorg voor deze mensen op zich te nemen. De 24Uursopvang, waarvan niet duidelijk is of die nou gestart is of niet, zat vanaf het begin vol met kwetsbare mensen die al in de opvang zaten. De enige ‘doorstroming’ bestaat uit het eruit gooien van zgn Dublinclaimers die zich eerder in een ander land hebben aangemeld, geen oplossing dus. Of het nu de ‘gewone’ nachtopvang is of de winteropvang, er zijn altijd plaatsen te weinig, de gemeente vult voortdurend het ene gat met het andere. Mensen die langdurig in de opvang zitten worden eruit gegooid voor acute gevallen, evenmin een oplossing dus. Misleidend zijn daarom ook de aankondigingen: totale opvang voor iedere dakloze per 1 april 2020, ook overdag. Hoe gaan ze dat waarmaken? Het leidt de aandacht af van de situatie nu: veel te weinig en dan nog alleen ’s nachts winteropvang. Zoals de aankondiging van de 24Uursopvang afleidde van het feit dat er al driekwart jaar geen enkele opvang is voor een nieuwe ongedocumenteerde vluchteling die zich aanmeldt. Juist omdat de overheid niets of te weinig stelt tegenover het (daklozen)probleem waren en zijn de ontruimingen volkomen onverantwoord. Het is niet alleen dat de overheid niet helpt: waar mensen zelf een oplossing hebben gevonden (door een leegstaand gebouw te kraken), doet de overheid deze oplossing te niet door steeds maar weer te ontruimen.

Steun aub deze vluchtelingen, die niets krijgen van staat of stad, op (nieuw) banknummer NL17TRIO0379714574 van AMJ Meurs. Via supporters als dokter @CovanMelle gaat uw bijdrage door middel van voorzieningen rechtstreeks naar de vluchtelingen in een kraakpand of op straat. Zo mogelijk wordt ook een charitatieve organisatie als @Familyonamission ondersteund die hetzelfde doet. Op Facebook en mijn website worden de ontvangen bedragen met uw initialen vermeld (tenzij u anders te kennen geeft). Als u tenminste €5,74 overmaakt en uw adres vermeldt, krijgt u het NL/Eng-talige magazine met de refugee horror story DE MENSENSMOKKELAAAR VAN AMSTERDAM/ THE AMSTERDAM HUMAN SMUGGLER thuisgestuurd. HARTELIJK DANK. Meurs A.M. (Ton) www.meursam.nl ; https://www.facebook.com/ton.meurs.7 https\://twitter.com/TonMeurs