Aankomst in Veldhoven (Dorp) in 1929

Naar een eerder bericht op Facebook


Mijn vader Theet Meurs kwam in 1929 op 23-jarige leeftijd vanuit Wehl Gelderland naar Veldhoven. Hij logeerde in Hotel en Tramstation Bijnen tegenover de kerk in Veldhoven Dorp. Zo zag het er toen uit.

Links hotel Bijnen

Theet Meurs werd geboren op 29 juni 1906 in Gelderland. In 1929 verhuisde hij naar Veldhoven in Noordbrabant. Hij woonde dus in hotel Bijnen tegenover de kerk in Veldhovendorp …

Het vroegere sigarenfabriekje De Futura aan Het Broek, later Dorpstraat.

… in het vroegere sigarenfabriekje De Futura aan het Broek (later Dorpstraat) toen zijn ouders en enkele broers en zussen in 1932 ook naar Brabant kwamen,
bij de garage Van de Moosdijk aan de Kapelstraat tegenover waar daar de Casparlaan (Van Vroonhovenlaan) op uitkomt,
weer aan het Broek schuin tegenover garage Verdonk waar later zijn zus Fientje (dan met Kees Tabak) bleef wonen, 

De achterkant van de woning, 2e van rechts, aan het Broek, later Dorpsstraat, waar eerst de familie Meurs en later de familie Tabak-Meurs woonde.

… terwijl Theet na zijn huwelijk met Nelleke Saris, dat tegelijk plaatsvond met dat van Nellekes zus Cisca met Antoon van Delft (links op de foto) op 17 augustus 1940, samen met Nellekes ouders op de Provincialeweg (De Langendijk) 168 ging wonen, waar later Kempen Cars kwam,

hij woonde nog in de Achtwoningen op de Provincialeweg 136 en in de Witherenstraat in Veldhoven. Hij overleed in 1976 en werd op het kerkhof naast de kerk begraven.


Tegenover de kerk in Veldhovendorp, vroeger en nu

De koffietafel na afloop was bij Hotel Bijnen. Zo was de circel rond.

Meer over hem met enige fantasie in de roman Aan de lange Weg, waarin hij figureert als Leo Weels.
Hier is in het boek zijn vrouw Anneke (Nelleke Saris) aan het woord:
Anneke – Meursam
Sas is Zeelst, waar mijn opoe, de moeder van mijn moeder, met mijn opa Saris in 1920 vanuit Wintelre via de Polkestraat, dan de Langendijk, vervolgens de Heuvel en tenslotte in de Kruisstraat terechtkwam.