SLAPENDE, DAKLOZE, ONGEDOCUMENTEERDE , GEPLASTIFICEERDE VLUCHTELING ZONDER VOORZIENINGEN IN (OPEN) PARKEERGARAGE IN AMSTERDAM

SLAPENDE, DAKLOZE, ONGEDOCUMENTEERDE , GEPLASTIFICEERDE VLUCHTELING ZONDER VOORZIENINGEN IN (OPEN) PARKEERGARAGE IN AMSTERDAM
Vraag op Facebook: <Wat is dit?> Antwoord: <Hier slaapt iemand onder>

Steun aub deze vluchtelingen, die niets krijgen van staat of stad, op (nieuw) banknummer NL17TRIO0379714574 van AMJ Meurs. Via supporters als dokter @CovanMelle gaat uw bijdrage door middel van voorzieningen rechtstreeks naar de vluchtelingen in een kraakpand of op straat. (Zie verder onderaan)

De actualiteit:
Het is een leegstaande, aan alle kanten open parkeergarage waar we naarbinnen gaan, het beton waar we over lopen gaat zigzaggend langzaam omhoog, water stroomt ons tegemoet. Het stinkt hier, is het urine? Vluchteling Samba voor me draagt in één hand een gasfles, in de andere hand een oud butagaskacheltje dat ik gratis ergens mocht ophalen. Maar er was geen fles bij en daarom kost de gasfles die Samba draagt het dubbele: €52. Hij zet het kacheltje neer en draagt de gasfles als een groot kind in zijn beide armen naarbinnen. Ik volg met 2 kleine accu’s, wat gereedschap en een paar lampjes.

Achter een ‘wand’ van opgehangen zeilen tegen de kou en de wind zitten in het donker mensen rond een brandende vuurkorf. Het enige licht in de ruimte komt daar vandaan. Met een zaklampje in mijn mond als verlichting sluiten Samba en ik het kacheltje aan. De rode gloed lijkt een hopeloze strijd te zijn begonnen tegen de omringende koude.

De volgende dag wordt er dankzij de stichtingen Stichting Family on a Mission en @Gelukszoekers en hun donateurs terrasverwarming geïnstalleerd, ook met glasflessen.

Weer een dag later sjouwen de vluchtelingen zogenaamde Dixies naarbinnen, verplaatsbare toiletcontainers die op de riolering worden aangesloten.

Maar dit alles kost kapitalen, en er is zoveel meer nodig: voedsel, drinken, winterkleding, beltegoed, vervoerskaartjes. En @Familyonamission is onlangs al een keer bijna failliet geweest. Ik besluit daarom mijn particuliere financiële hulpactie voor de ongedocumenteerde vluchtelingen van @wijzijnhier, die niets krijgen van staat of stad, te herstarten. De nood is te hoog. De gemeente blijft weigeren de zorg voor deze mensen op zich te nemen. De 24Uursopvang, waarvan niet duidelijk is of die nou gestart is of niet, zat vanaf het begin vol met kwetsbare mensen die al in de opvang zaten. De enige ‘doorstroming’ bestaat uit het eruit gooien van zgn Dublinclaimers die zich eerder in een ander land hebben aangemeld, geen oplossing dus. Of het nu de ‘gewone’ nachtopvang is of de winteropvang, er zijn altijd plaatsen te weinig, de gemeente vult voortdurend het ene gat met het andere. Mensen die langdurig in de opvang zitten worden eruit gegooid voor acute gevallen, evenmin een oplossing dus. Misleidend zijn daarom ook de aankondigingen: totale opvang voor iedere dakloze per 1 april 2020, ook overdag. Hoe gaan ze dat waarmaken? Het leidt de aandacht af van de situatie nu: veel te weinig en dan nog alleen ’s nachts winteropvang. Zoals de aankondiging van de 24Uursopvang afleidde van het feit dat er al driekwart jaar geen enkele opvang is voor een nieuwe ongedocumenteerde vluchteling die zich aanmeldt. Juist omdat de overheid niets of te weinig stelt tegenover het (daklozen)probleem waren en zijn de ontruimingen volkomen onverantwoord. Het is niet alleen dat de overheid niet helpt: waar mensen zelf een oplossing hebben gevonden (door een leegstaand gebouw te kraken), doet de overheid deze oplossing te niet door steeds maar weer te ontruimen.

Steun aub deze vluchtelingen, die niets krijgen van staat of stad, op (nieuw) banknummer NL17TRIO0379714574 van AMJ Meurs. Via supporters als dokter @CovanMelle gaat uw bijdrage door middel van voorzieningen rechtstreeks naar de vluchtelingen in een kraakpand of op straat. Zo mogelijk wordt ook een charitatieve organisatie als @Familyonamission ondersteund die hetzelfde doet. Op Facebook en mijn website worden de ontvangen bedragen met uw initialen vermeld (tenzij u anders te kennen geeft). Als u tenminste €5,74 overmaakt en uw adres vermeldt, krijgt u het NL/Eng-talige magazine met de refugee horror story DE MENSENSMOKKELAAAR VAN AMSTERDAM/ THE AMSTERDAM HUMAN SMUGGLER thuisgestuurd. HARTELIJK DANK. Meurs A.M. (Ton) www.meursam.nl ; https://www.facebook.com/ton.meurs.7 https\://twitter.com/TonMeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.