DE SCHANDE VAN AMSTERDAM Nog steeds Geen #Noodopvang voor #ongedocumenteerde, #dakloze #vluchtelingen.

DE SCHANDE VAN AMSTERDAM


DE #SCHANDE VAN #AMSTERDAM
Ondanks #Corona komen de minimaal €1300 kosten per week voor 100 #vluchtelingen in een open #parkeergarage nog steeds voor rekening van particulieren!
Hoewel <geen kans op veilige uitzetting naar land van herkomst> zou moeten betekenen: Recht op asiel!
En <geen kans op veilige uitzetting naar land van eerste aankomst> (Dublinregeling): Recht op asielprocedure in Nederland!
Steunt u aub zolang #staat of #stad dat niet doen! Ze leven in een zeer kwetsbare situatie…

Nog steeds Geen #Noodopvang voor #ongedocumenteerde, #dakloze #vluchtelingen.
Dit is de Schande van Amsterdam geworden, begonnen in mei 2019 toen men vond zo goed bezig te zijn met de meteen al verstopte #24Uursopvang dat men geen Noodopvang nodig had voor nieuwe ongedocumenteerde vluchtelingen die zich aanmelden.
Amsterdam weigert al een jaar, ondanks alle druk van betrokkenen, de zorg voor deze mensen op zich te nemen, die daardoor nu o.a. in de #Garage bivakkeren en volledig afhankelijk zijn van privé- en niet-overheidsinitiatief. Als je eenmaal begint met het negeren van de ene groep #daklozen heeft dat invloed op je houding tegenover Alle daklozen. Waar is de tijd dat Rutger Groot Wassink​ voor deze medemensen dapper streed tegen burgemeester Van der Laan?!
Onze correspondentie over Noodopvang met de gemeente vanaf mei 2019
https://meursam.nl/?p=603
Met vrijwilligers en niet-overheidsorganisaties hebben we de vluchtelingen in allerlei kraakpanden en op straat in leven proberen te houden. Het water steeg ons daarbij, en vooral de vluchtelingen, regelmatig tot de lippen.
Als de hulp is uitgeput, wat zijn dan zij die deze hulp nodig hebben?: https://meursam.nl/?p=704
Ook nu #Corona ons aller levens bedreigt en de #vluchtelingen gevaarlijk op elkaar plakken in een vervallen #parkeergarage, weigert de gemeente een gebouw ter beschikking te stellen, en blijft ze zelfs halsstarrig weigeren de zorg voor de bewoners op zich te nemen!
Deze toestand, én de toestand van ALLE #DAKLOZEN is verworden tot DE SCHANDE VAN AMSTERDAM!
HET IS TIJD DE GEMEENTE TE DWINGEN AAN DIE LEVENSGEVAARLIJKE SCHANDE EEN EINDE TE MAKEN.
En zolang dat niet lukt om
DE SCHANDE VAN AMSTERDAM te vervangen door DE SCHOONHEID VAN AMSTERDAM,
namelijk het privé-initiatief waarmee de vluchtelingen tot heden op de been zijn gehouden.
U kunt dat o.a. doen door onze permanente financiële actie te ondersteunen: https://meursam.nl/?p=716
Steun aub deze vluchtelingen op NL17TRIO0379714574 van AMJ Meurs.
Hartelijk dank!
Via supporters als dokter Co Van Melle​ en Chiara Reneman gaat uw bijdrage door middel van voorzieningen rechtstreeks naar de vluchtelingen in een kraakpand of op straat. Op dit moment gaat het grootste deel van uw bijdragen naar een charitatieve organisatie als Stichting Family on a Mission​ die samen met de Stichting Gelukszoekers​ het voortouw neemt bij de voorzieningen.
Wij ondersteunen van harte de NOODKREET van Lisa Elsenburg​ namens Gelukszoekers, Molsteeg 8​ en @Stichting Family on a Mission: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163328907550154&set=a.10150222345775154&type=3&theater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.